Dule poručio: Ja bez košarke ne mogu, ali moram da se smirim

Selektor BiH nakon operacije

Dule poručio: Ja bez košarke ne mogu, ali moram da se smirim

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević poručio je kako nema šanse da se odrekne košarke usprkos velikim zdravstvenim problemima.

Popularni Dule je nedavno morao amputirati prst na lijevoj nozi. Trenutno se nalazi u bolnici na oporavku,  a istakao je da želi nastaviti s radom i da se osjeća mnogo bolje.

Karijera na klupi Bosne i Hercegovine nije pod upitnikom i Vujoševića ćemo ponovo gledati s našim košarkašima.

"Ja bez košarke ne mogu. Ipak, moram da smanjim adrenalin da mi se ne bi dešavale slične stvari. Dobro je što ne radim tokom cijele godine. Uvijek dajem cijelog sebe, ali što se tiče emocije, moraću početi da se kontrolišem", rekao je Vujošević.

Njegovo trenutno stanje je jako dobro. On je donio odluku o amputaciji nakon konsultacija s ljekarima.

"Od gangrene nema lijeka. Ostala je na vrhu prsta nakon što sam prestao s terapijama i odmah sam osjetio probleme. Konsultovao sam se s ljekarima i rekli su mi da prst mora da se amputira. Brzo sam donio odluku i operacija je urađena u srijedu.  Stanje je sve bolje", rekao je Vujošević.

Sjajni stručnjak će nacionalni tim Bosne i Hercegovine predvoditi u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a protivnici naše selekcije biće Rusija, Francuska i Belgija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi