"Zbog utakmice sa Švedskom mogao sam ostati bez noge"

Duško Vujošević sasvim iskreno

"Zbog utakmice sa Švedskom mogao sam ostati bez noge"

S. Mlaćo

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević u proteklih mjesec dana imao je velike probleme sa zdravstvenim stanjem.

Naime, Vujošević je bio smješten i na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, ali se sada osjeća mnogo bolje.

Vujošević nije ni putovao na važnu pretkvalifikacijsku utakmice naše reprezentacije u Armeniju, a razlog je pojava gangrene na prstu stopala. Za srbijanske medije ispričao je šta se tačno desilo.

"Na poluvremenu utakmice sa Švedskom gdje smo loše igrali ja sam iz sve snage šutnuo nogom maserski stol. Bio sam u patikama i nisam osjetio bol, međutim kada je došlo do oticanja nastali su problemi. Oni su u Slovačkoj pogrešno procijenili misleći da se radi o šećeru. Ekipa sa VMA me spasila od gubitka noge. Eto vidite do čega jedna glupost može da dovede", kazao je temperamentni Vujošević.

Vujošević je dodao da na nogama uvijek ima cipele, ali zbog stalnih putovanja tada je bio u patikama, što je dodatno zakomplikovalo njegovo zdravstveno stanje. Poznato je da je iskusni stručnjak već godinama ima probleme sa dijabetesom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi