Ofanzivni veznjak optimista pred Grčku

Duljević: Bolja smo ekipa, to ćemo i dokazati

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od jučer se nalazi u Zenici, gdje nastavljaju s pripremama za utakmicu kvalifikacija, protiv Grčke na Bilinom Polju.

Izabranici Mehmeda Baždarevića imaju imperativ pobjede, a svi igrači u našem timu složni su da je naša selekcija kvalitetniji tim, ali da to mora pokazati u petak na terenu stadiona u Zenici.

Jedan od optimista je ofanzivac Sarajeva i naše reprezentacije Haris Duljević, koji je uvjeren u trijumf protiv Grčke.

"Sigurno da je na atmosferu u reprezentaciji uticalo to što su neki igrači povrijeđeni, te što su otpali za ovako važnu utakmicu, ali bez njih se može i mora. Na nama je da damo svoj maksimum, da se što bolje spremimo za ovu utakmicu, jer je ovo možda i najvažniji meč u ovim kvalifikacijama. Moramo sve probleme ostaviti po strani i probati osvojiti tri boda", ističe Duljević.

Za njega je potpuno nebitno hoće li Grčka igrati ofanzivno ili defanzivno u petak na Bilinom Polju.

"Očekuje nas teška utakmica sigurno, ali mislim da smo u ovom trenutku mnogo bolja ekipa, to ćemo pokazati u petak i mislim da ne bih trebalo da bude problema bez obzira kako igrali Grci, ofanzivno ili defanzivno. Znamo šta nas čeka, ali isto tako s tri boda u petak s jednom nogom smo u baražu", kaže krilni nogometaš naše selekcije.

Nada se nastupu kao i svaki nogometaš, ali prije svega na prvom mjestu je uspjeh reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kao i svaki nogometaš očekujem minutažu, ali u ovom trenutku je najvažnije da mi pobijedimo, igrao ja ili ne", završio je Duljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi