Duljević: Došao sam u zemlju u kojoj se rad cijeni
Foto: Twitter.com/DynamoDresden

Bivši fudbaler Sarajeva je govorio za njemački Bild

Duljević: Došao sam u zemlju u kojoj se rad cijeni

Haris Duljević, dojučerašnji fudbaler Sarajeva i miljenik publike na Koševu, u utorak je odradio prvi trening sa svojim novim klubom Dynamo Dresdenom, a o prvim utiscima govorio je za njemački Bild.

Jedna od prvih stvari koje je istakao jeste da želi, što brže, naučiti njemački jezik, dok mu, u međuvremenu, u komunikaciji sa stručnim štabom i saigračima, kao svojevrsni prevoditelj, pomaže trener golmana Dynamo Dresdena, Brano Arsenović, nekadašnji golman Radnika iz Bijeljine i Jahn Regensburga.

"Za mene je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Imao sam ponude iz Rumunije, Turske i Španije. Ali kao kapiten Sarajeva, bio sam upoznat s prijateljstvom navijača mog bivšeg kluba i Dynama, kao i sa sjajnom atmosferom koja ovdje vlada na utakmicama. To je jedan od razloga zbog kojih sam došao u Dresden", izjavio je Haris Duljević za Bild, pa se osvrnuo i na ciljeve s novom ekipom:

"Moja želja je da se plasiram u 1. Bundesligu s Dynamom." 

"Radnik sam, a sada sam došao u zemlju u kojoj se rad cijeni...Trenirao sam tokom proteklih sedmica, osjećam se dobro. Ipak, biće mi potrebno još nekoliko treninga da dođem na nivo ostatka tima", dodao je 23-godišnji reprezentativac BiH.

Duljević je istakao i da njegova djevojka u Sarajevu studira njemački jezik, te da se nada da će mu se ubrzo pridružiti u Dresdenu, dok je na pitanje o fudbalskom uzoru kratko odgovorio:

"To je Ronaldinho. On je za mene najbolji fudbaler na svijetu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi