"Duljević sada vrijedi dva, a na ljeto četiri miliona eura"

Šef stručnog štaba Miodrag Ješić

"Duljević sada vrijedi dva, a na ljeto četiri miliona eura"

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Miodrag Ješić održao je danas interesantnu press konferenciju u prostorijama koševskog stadiona.

"Plan priprema se već zna, a mi smo pripreme već započeli. Igračima smo dali neke zadatke a oni su to ispunili kako treba. Dali smo im dovoljno vremena da se odmore i sada nastavljamo sa radom. U subotu počinjemo sa radom na terenu i radit ćemo tako do odlaska u Čitluk. U Antaliju bismo trebali ići 4. februara, a povratak je planiran za 17. februar. Do početka proljetnog dijela sezone ćemo imati i generalnu probu", rekao je Ješić, te dodao:

"Mnogo se pisalo i piše o situaciji sa igračkim kadrom u Sarajevu, a neki se pitaju i ko će igrati za Sarajevo, jer je veliki broj odlazaka. Svaki klub tako funkcioniše, neko mora i da ode, i to je tako. Napustili su nas neki igrači koji pretežno nisu igrali toliko bitnu ulogu, a niko nije otjeran. Ti igrači da su ostali, imali bi malu minutažu i s njima smo se lijepo rastali. Što se tiče pojačanja, dolazak novih igrača ne zovem pojačanjima dok to ne potvrde na terenu. Pojačanja će biti, nigdje ne žurimo jer su pripreme tek počele".

Kada je riječ o ambicijama Sarajeva u ovoj sezoni, Ješić je istakao da ne sumnja u plasman u Evropu.

"Vjerujemo u igrače koji su ostali tu, kao i u naš omladinski kadar. Sarajevo će u proljetnom dijelu sezone pokušati da osvoji najveći broj bodova i želimo biti prvi. Da li će to tako biti, ostaje da se vidi. Ubijeđen sam da ćemo izboriti izlazak u Evropu i mislim da imamo snagu, moć i kvalitet da to ostvarimo".

Haris Duljević je ove zime najtraženiji igrač Sarajeva i mnogi smatraju da se sjajni fudbaler nalazi na izlaznim vratima Koševa. Ješić ne misli tako.

"Duljević je jedan od naših najvažnijih igrača i nisam za to da nas sada napusti. Naravno, postoji izuzetak pod kojim bismo popustili, a to je ako dođe neka 'nepristojna' ponuda. Ne bih ga pustio za manje od dva miliona eura i ozbiljno mislim da ga nećemo pustiti ispod tog iznosa. Ako klubovi koji misle da je to puno novca sada, a dođu onda na ljeto po njega, cijena neće biti dva, već četiri miliona eura. Teško se odreći takvog kapitalca i on ima svoju cijenu", jasan je bio trener Sarajeva.

O pojačanjima:

"Ne želim da komentarišem igrače koji još nisu potpisali za Sarajevo. Mnogo je igrača u opticaju, za neke ste možda pogodili, za neke ne a o njima ću pričati tek onda kada ih predstavimo. Neće biti iznenađenje ni ako nas još neki igrači napuste, kao ni to ako nam se neki pridruže", rekao je Ješić.

Berberović: Zaostatak nije nenadoknadiv

Vidi video!

"Prethodna polusezona je bila teška. Sada smo se odmorili, imali smo program po kojem smo radili i mislim da smo napravili dobar uvod pred pripreme koje slijede. Svjesni smo šta nas očekuje i spremni smo za težak rad. Nadam se da ćemo kroz dobre pripreme podići formu i krenuti sa dobrim rezultatima u prvenstvu. Produžio sam ugovor sa Sarajevom na još godinu dana i drago mi je što ću ostati sa ovim momcima, jer mislim da im mogu mnogo pomoći", rekao je Berberović, te dodao:

"Ima još dvanaest kola do kraja i mislim da nijedan bodovni zaostatak nije nenadoknadiv. Ne može nijedna ekipa u našoj ligi pobijediti sve do kraja, sigurno je da će i drugi kiksati a mi ćemo ići stepenicu po stepenicu. Zaostajemo šest bodova, a to se može istopiti kroz tri kola".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Simeunović: Želim biti pojačanje

"Presretan sam što sam došao u Sarajevo. Želim opravdati očekivanja i nadam se da ću predstavljati pojačanje za ovaj klub", kratko je poručio novi fudbaler Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi