Fizioterapeut FK Sarajevo

Marevac: Svi igrači će stupiti u trenažni proces

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva sutra će i zvanično započeti sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH. 

Uoči starta priprema danas je u poliklinici Atrijum nekoliko prvotimaca tima sa Koševa je odradilo ljekarske preglede, a o cijelom ovom procesu pred prisutnim novinarima je govorio fizioterapet kluba Mirza Marevac. 

"Ovo je prva stanica na koju igrači dolaze. Prvo ide ljekarski pregled i nakon odobrenja doktora oni idu na dalje testove koje je propisao kondicioni trener. To su svakodnevne stvari koje oni rade sada i sadržavaju ergometriju srca, EKG srca kao i laboratorijske preglede", kazao je Marevac, te nastavio:

"Nakon toga stupaju u trenažni proces i to je to od našeg segmenta. Dosad nam se nije dešavala situacija da neki igrač ne može, ali tada se mora studiozno djelovati da se ne bi pokrala neka greška. Ovo je sami početak."

Marevac se također osvrnuo i na zdravstveni bilten. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zdravstveni bilten je uredan. Imali smo poslije Širokog Brijega nekih malo jačih udaraca Kallasija i Duljevića kojem je i operisan nos. Hvala Bogu, to je prošlost za njih i stupit će u trenažni proces bez ikakvih problema", podvukao je fizioterapeut FK Sarajevo. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi