Duljević u trci s vremenom
Foto: L'Equipe

Ljetos promijenio klub

Duljević u trci s vremenom

A. Čaušević

Haris Duljević je ovog ljeta promijenio sredinu. Iz Dynamo Dresdena je prešao u Nimes. 


Duljevićeva avantura u Francuskoj je počela veoma dobro, međutim nakon septembarskog reprezentativnog okupljanja dočekale su ga loše vijesti.

Naime, ovaj 25-godišnjak je povrijedio butni mišić te se sada nalazi u pravoj trci s vremenom da bude spreman za oktobarske mečeve Zmajeva.

L'Equipe je objavio informaciju da Duljevića čeka pauza od 15-ak dana što znači da bi se trebao oporaviti za utakmice s Finskom i Grčkom.

Bivši fudbaler Sarajeva je za Nimes do sada upisao četiri nastupa, posebno dobru utakmicu je odigrao protiv Bresta kada je upisao i asistenciju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno trener Bernard Blaquart ga je u tom meču koristio kao drugog napadača u formaciji 4-4-2 i bh. fudbaler je imao veoma zapaženu rolu.

Inače, naredne utakmice bh. reprezentacija igra 12. i 15. oktobra. Zmajevi su domaćini Fincima, a gosti Grcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi