Duljević za njemačke medije: Znam šta je derbi, igrao sam ga u Sarajevu
Haris je svojevremeno u brojnim sarajevskim derbijima kao kapiten predvodio tim sa Koševa

Bh. fudbaler u sjajnoj formi

Duljević za njemačke medije: Znam šta je derbi, igrao sam ga u Sarajevu

Bh. reprezentativac Haris Duljević pruža sjajne partije u posljednje vrijeme u dresu ekipe Dynamo Dresden.

Nekadašnji kapiten Sarajeva izabran je za najboljeg fudbalera 15. kola 2. Bundeslige i to nakon što je pružio sjajnu partiju protiv Fortune Dusseldorf. Popularni Dulja je na toj utakmici postigao eurogol sa 20-ak metara i to nije ostalo nezapaženo kod navijača.

Njegov Dynamo u narednom kolu igra derbi pokrajne protiv Auea, a Duljević je za njemačke medije poručio da dobro zna šta znači derbi.

"Znam šta znači derbi. Kod nas u Sarajevu je slično kao ovdje. Čekam tu utakmicu sa nestrpljenjem", rekao je Duljević, a osvrnuo se i na partije svog tima:

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Sretan sam zbog gola prvijenca, to je normalno. S druge strane, drago mi je da smo kao tim odigrali dobro i da smo zabilježili pobjedu".

Podsjetimo, Dynamo se trenutno nalazi na 16. poziciji u 2. Bundesligi sa 17 osvojenih bodova nakon 15 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi