Đumiću 90 minuta u porazu NEC Nijmegena

Holandska liga

Đumiću 90 minuta u porazu NEC Nijmegena

U okviru 28. kola Eredivisie danas su snage odmjerili Vitesse i NEC Nijmegen za koji nastupa naš Dario Đumić. 

Vitesse je kao domaćin nad NEC Nijmegenom slavio rezultatom 2:1, a golovi na ovom susretu viđeni su tek u drugom poluvremenu. 

Igrala se 51. minuta kada je van Wolfswinkel nakon asistencije Bakera donio Vitteseu prednost, međutim vodstvo od 1:0 nije dugo trajalo. Gosti su golom rezerviste Kadioglua uspjeli poravnati, da bi potom šest minuta prije samog kraja utakmice van Wolfswinkel postigao novi gol i postavio konačnih 2:1. 

Za poraženi NEC Nijmegen cijeli susret na poziciji stopera je odigrao novopečeni bosanskohercegovački reprezentativac Dario Đumić. 

U holandskom šampionatu Vittese je trenutno na petom mjestu, dok je NEC Nijmegen na 14. poziciji.

Eredivisie, 28. kolo:

Vitesse - NEC Nijmegen 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi