Dunga još uvijek ne računa na Ronaldinha

Selekcija Brazila

Dunga još uvijek ne računa na Ronaldinha

Edmir Škorić

Ronaldinho neće igrati na prijateljskim utakmicama Brazila prije odlaska na Svjetsko prvenstvo, unatoč ogromnom pritisku navijača i medija na selektora Carlosa Dungu.

Ronaldinho igra sve bolje u dresu Milana u posljednje vrijeme. Navijači te mediji su napravili pritisak na selektora Dungu, u želji da pozove nekad najboljeg nogometaša svijeta ponovo u nacionalnu momčad.

No, Dinho nije uvršten u momčad Dunge koja će 2. marta odigrati prijateljsku utakmicu protiv Irske u Londonu. To je ujedno i posljednja utakmica Brazila pred odkazak na SP, pa su male šanse da Milanov playmaker dobije poziv i za mundijal.

29-godišnjak dres reprezentacije nije obukao još od početka 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.