Dunga opet nije pozvao Ronaldinha
Ronaldinho

Selektor Brazila objavio spisak

Dunga opet nije pozvao Ronaldinha

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga objavio je spisak za prijateljsku utakmicu s Estonijom 12. avgusta u Talinu, a na njemu se opet nije našlo mjesta za Ronaldinha. Ronaldinho je propustio i Kup konfederacija u kojem je Brazil slavio, a posljednju utakmicu je u dresu svoje reprezentacije je odigrao u februaru u prijateljskom susretu s Italijom.

Osim veziste Milana, Dunga je sa liste izostavio Alexandrea Pata i Thiaga Silvu.

Golmani: Julio Cesar (Inter), Gomes (Tottenham Hotspur)

Odbrana: Andre Santos (Fenerbahce), Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), Miranda (Sao Paulo), Juan (AS Roma)

Vezni red: Elano (Manchester City), Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (VfL Wolfsburg), Ramires (Benfica), Julio Baptista (AS Roma), Kaka (Real Madrid), Kleberson (Flamengo)

Napadaci: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Manchester City), Diego Tardelli (Atletico Mineiro)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.