Dunga ponovo izostavio Ronaldinha

Selektor Brazila objavio spisak

Dunga ponovo izostavio Ronaldinha

Edmir Škorić

Robinho i Ronaldinho izostavljeni su sa spiska igrača brazilskog selektora Dunge. Cityjev napadač je povrijeđen, dok je vezista Rossonera "out" zbog svoje nedovoljno dobre forme.

Brazil je osigurao nastup na SP-u u Južnoj Africi pobjedom nad Argentinom, no bez obzira na to selektor Dunga pozvao je sve svoje raspložive adute. Tek protiv Bolivije i Venezuele neće moći računati na Robinha i Ronaldinha.

Naravno, razlog što nije pozvao Milanova igrača je sasvim jasan - nedovoljna forma Ronaldinha, dok je Cityjev ofanzivac van stroja zbog povrede.

Spisak svih igrača:
Golmani: Julio Cesar (Inter), Victor (Gremio),

Odbrana: Andre Santos (Fenerbahçe), Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Inter), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), Juan (AS Roma), Naldo (Werder), Miranda (Sao Paulo), Filipe (Deportivo La Coruńa),

Vezni red: Elano (Galatasaray), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (Wolfsburg), Ramires (Benfica), Kaka (Real Madrid), Lucas (Liverpool), Sandro (Internacional), Diego Souza (Palmeiras), Alex (Spartak Moskva),

Napad: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Adriano (Flamengo), Diego Tardelli (Atletico Mineiro).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.