Dupovac: Sarajevo se može nadati prolazu

Bivši igrač Sarajeva nastupao u Moldaviji

Dupovac: Sarajevo se može nadati prolazu

E. Škorić

Zaria Balti, ekipa iz Moldavije, prava je nepoznanica bh. javnosti, ali o njoj samo najbolje govori bivši defanzivac Sarajeva Amer Dupovac.

Dupovac je, naravno, uvjeren da Sarajevo može proći dalje i kao bivši igrač bordo tima želi da na Koševu bude slavlje po završetku revanš meča prvog pretkola Evrospke lige.

"Dobro poznajem ekipu Zarije i mogu reći da je to solidna ekipa, koja igra dvije-tri godine Evropu. Veoma nezgodan protivnik, ali mislim da Sarajevo može proći dalje", rekao je Dupovac za SportSport.ba, pa je dalje dodao:

"Dosta iskusna ekipa, nemaju puno stranaca i vjeruju domaćim igračima. Igrali su i finale Kupa, a svakako da je prednost Sarajeva što su Moldavci pod pritiskom navijača. Kada bih govorio o nekim imenima iz Zarije, onda bih spomenuo Argentinca Rubena Gomeza (33), koji je doduše bio povrijeđen. Sve u svemu, ja se nadam da će Sarajevo proći dalje, a mom bivšem klubu ide u prilog što revanš igra kod kuće".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dupovac je sada član Splita, u koji je stigao iz moldavskog Sheriffa, dok je u Sarajevu igrao od 2010. do 2015. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi