Šef stručnog štaba ŽNK Iskra

Duraković: Naš cilj je izboriti Ligu za prvaka

S. Mlaćo

Za novog trenera ŽNK Iskra Bugojno, člana Premijer ženske lige naše zemlje, imenovan je mladi Smajo Duraković. 

Duraković je perspektivni stručnjak koji je u prvom dijelu bio trener u stručnom štabu Salima Durakovića koji je napustio klub i preuzeo federalnog prvoligaša Novi Travnik.

Pred ambicioznim Durakovićem je dosta težak posao, a obzirom na visoke ambicije Bugojanki, ali ovaj mladi stručnjak vjeruje u sebe i svoj tim. 

"Pripreme su u toku već drugi dan, a jučer smo odradili prvi trening. Tu smo dvije sedmice, a zatim imamo u Međugorju zakazane četiri utakmice. Očekivanja su svakako velika, a cilj nam je izboriti Ligu za prvaka, te zatim završiti sezonu na drugom mjestu", kazao je Duraković za SportSport.ba.

Bugojanke nisu doživjele mnogo promjena u igračkom kadru, te ih to raduje, s obzirom da će ekipa biti mnogo uigranija pred važne utakmice u drugom dijelu sezone.

"Igrački kadar je ostao skoro pa isti. Ekipu smo osvježili jednom kvalitetnom igračicom, a za sada nas je napustila samo Irena Bjelica koja je potpisala za ekipu Emine iz Mostara", dodao je novi šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno Smajo Duraković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi