Održana prozivka nogometašica Iskre iz Bugojna

Predstavljeno novo pojačanje

Održana prozivka nogometašica Iskre iz Bugojna

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre današnjom prozivkom u prostorijama kluba startale su sa pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi naše zemlje. 

Bugojankama je prvi dio sezone ujedno bio i debitantski u najjačem rangu ženskog nogometa naše zemlje, te treće mjesto na kojem se trenutno nalaze predstavlja veliki uspjeh. 

Klub je u međuvremenu za šefa stručnog štaba imenovao perspektivnog Smaju Durakovića, a danas je i predstavljeno i veliko pojačanje tima iz Bugojna. Radi se o Svetlani Crnjak, reprezentativki naše zemlje koja dolazi iz redova ŽFK Banja Luka. 

"Prvo se želim zahvaliti Upravnom odboru na imenovanju za šefa stručnog štaba, a tu sam već bio prethodnu polusezonu kao kondicioni trener, te sam dobro upoznat sa ekipom. Krasi nas borbeni mentalitet, sloga u ekipi, te kombinacija mlađih i starijih igračica", kazao je trener Duraković. 

"Naš cilj je da na kraju takmičarske sezone osvojimo to drugo mjesto i da bude za petama SFK 2000 Sarajevo. Mislim da u Premijer ligi naše zemlje nećete naći puno klubova koji imaju sve selekcije i mislim da je to naša prednost za narednu sezonu. Mi prvu utakmicu igramo 25. marta u Modriči i mislim da tu trebamo da pokažemo svoje pravo lice, te nam zatim dolazi Gradina", istakao je čelni čovjek ŽNK Iskra Bugojno Naim Basara. 

Današnoj prozivci odazvala se većina igračica iz prvog dijela prvenstva, a neke su opravdane bile odsutne, te će se ekipi priključiti sutra, kada je zakazan i prvi trening. 

Bugojanke u planu imaju i odigravanje par prijateljskih utakmica, a jedan dio priprema će biti obavljen u Međugorju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi