Duraković: Nevjerovatno je bilo igrati protiv Sarajeva, očekujem veću minutažu u nastavku prvenstva
Duraković je na Koševu odigrao sjajno, te je odično zatvorio desnu stranu Sarajeva, ali je u finišu meča zbog povrede napustio igru, te je njegov tim nažalost primio gol i izgubio utakmicu

Nova nada Kakanjaca za SportSport.ba

Duraković: Nevjerovatno je bilo igrati protiv Sarajeva, očekujem veću minutažu u nastavku prvenstva · Intervju

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Premijer liga BiH u nogometu i ove sezone je veoma zanimljiva, kako borba za vrh, tako i borba za opstanak. Ako se već ne ističu po dobrim rezultatima, onda se svakako mora odati priznanje nogometašima Mladosti i zeničkog Čelika, koji ove sezone daju veliku minutažu mladim igračima.

To je posebno u ovom drugom dijelu sezone, a sami podatak da je Čelik u protokolu od 18 igrača koji su bili za duel protiv Slobode imao čak 10 igrača do 21. godine, dok je Mladost na Koševu bila s devet od 18 igrača do 21. godine dovoljno govori.

Još jedan mladi nogometaš dobio je šansu u Premijer ligi od prve minute, a istu je sjajno iskoristio, tako da treba očekivati i u narednim utakmicama visoku minutažu. Riječ je o 18-godišnjem defanzivcu Mladosti, Benarisu Durakoviću koji je protiv aktualnog prvaka na Koševu igrao 71. minutu, kada je izmijenjen zbog lakše povrede.

Nakon prve utakmice u Premijer ligi koju je počeo u početnoj postavi, ovaj mladi defanzivac govorio je za SportSport.ba o svojim početcima, ali i utiscima nakon meča na Koševu, šansi za igru koju je dobio od trenera, te očekivanjima u narednim utakmicama kada je u pitanju njegov tim.

"Karijeru sam počeo u Rudaru iz Kaknja s osam godina, a u Mladost sam stigao s 11 godina i evo tu sam već sedam godina. Prvoj ekipi sam priključen ove zime kada je za šefa došao Fahrudin Šolbić, dok sam prvi puta trenirao sa seniorima dok je još trener bio Nermin Šabić, prije dvije sezone. Ove sezone sam debitovao u Kupu za Mladost, kada smo u prvoj rundi izbacili Jedinstvo, taj meč sam igrao od početka utakmice, dok sam prvi zvanični nastup u prvenstvu ubilježio protiv Slobode u Tuzli kada sam ušao u samom finišu" ističe Duraković.

Kakav je bio osjećaj igrati od prve minute protiv aktualnog prvaka i lidera na tabeli?

"Veoma sam sretan što sam još kao junior po godištu dobio šansu od prve minute da igram protiv kluba za koji navijam od malih nogu. Zahvalio bi se stručnom štabu na povjerenju, nadam se da sam opravdao povjerenje. Ovu utakmicu protiv Sarajeva ću pamtiti do kraja života. Iz igre sam izašao u 71. minuti jer sam dobio udarac u list lijeve noge, tako da nisam mogao nastaviti utakmicu. Povreda je lakše prirode, tako da sam spreman za naredne izazove", kaže mladi defanzivac.

Mladost je odigrala veoma dobro protiv vodeće ekipe Premijer lige i malo sreće je falilo da se s Koševa vratite neporaženi?

"Igrali smo dobro i protiv Širokog Brijega, ali nam fali malo sportske sreće, tako nam se i desilo na Koševu, gdje u samom finišu primamo gol i gubimo utakmicu. Siguran sam da smo pobrali simpatije navijača na Koševu, a uvjeren sam da ako ovako nastavimo da će ubrzo doći i bolji rezultati i pobjede" kaže Duraković.

Mladost će do kraja sezone voditi bitku za opstanak sa Slobodom i Čelikom, očekuješ li ponovo da dobiješ šansu za igru?

"Mislim da možemo izboriti opstanak, sve je do nas, dobro radimo, atmosfera u ekipi je super i samo čekamo da nas i krenu rezultati pa da se to sve uklopi. Ja se iskreno nadam da ću ponovo dobiti šansu za igru i da ću pomoći svom klubu u borbi za opstanak. Drago mi je što sam kao junior tu i što u mene imaju povjerenja" kaže maldi fudbaler Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Planovi za naredni period kada je u pitanju tvoja karijera?

"Maksimalno sam fokusiran na Mladost i ostvarenje opstanka u Premijer ligi. Imam amaterski ugovor s klubom do kraja sezone pa vidjet ćemo na ljeto šta i kako dalje", kazao je za SportSport.ba nova nada Mladosti, mladi Benaris Duraković, koji inače može igrati na pozicijama stopera i lijevog bočnog.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Svaka čast momak, samo naprijed, dobro si odigrao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti