Za vikend su prekinuta dva višemjesečna posta, ali jednom se ne nazire kraj

Odigrano 22. kolo Premijer lige

Za vikend su prekinuta dva višemjesečna posta, ali jednom se ne nazire kraj

A. Čaušević

Kompletiran je regularni dio Premijer lige BiH. U posljednju trećinu prvenstva s najbolje pozicije ulazi Sarajevo. 

Sarajevo je uz dosta muke i teže od očekivanog na stadionu Asim Ferhatović Hase pobijedilo Mladost sa 2:1 i tako osiguralo prvo mjesto na tabeli uoči posljednjih 11 utakmica.

U 22. kolu dvije ekipe su prekinule višemjesečni post, riječ je o Željezničaru koji je konačno pobijedio na Grbavici, dok je do trijumfa poslije dugo vremena stigla i Sloboda.

Željezničar je na domaću pobjedu ostvarenu na terenu čekao od 19. oktobra kada je u popularnoj Dolini ćupova savladana Mladost sa 2:1.

Od tada pa do pobjede nad Tuzla Cityjem (1:0) prošlo je skoro pet mjeseci. U međuvremenu nije odigrana utakmica s Čelikom koja je registrovana za Plave službenim rezultatom 3:0, dok su upisani porazi od Veleža (0:2) i Širokog Brijega (1:2).

Post od skoro šest mjeseci i 13 utakmica bez pobjede prekinula je i Sloboda. Tuzlanski premijerligaš je u "crveno-crnom" derbiju s 2:1 pobijedio Čelik i stigao do prvog trijumfa koji se čekao od 14. septembra. Tada je na Tušnju s 3:1 pao Borac.

Najubjedljiviji poraz upisala je Zvijezda 09 koja je u Bijeljini poražena od Radnika s 5:1. Tim iz Semberije je tako i dalje bez pobjede, pa samim tim i boda u gostima u ovoj sezoni.

Posljednji put Zvijezda 09 je sa gostovanja bod donijela još 24. aprila kada je na Tušnju s 1:3 savladana Tuzla City. S obzirom na blijede partije u gostima teško je vjerovati da niz bez pobjede u gostima ovaj tim prekinuti i u narednim kolima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na gostujuću pobjedu dugo čeka i Mladost. Tim iz Doboja kod Kaknja je u prvom kolu ove sezone s 1:3 pobijedio Velež. Od tada zna samo za poraze i četiri remija.

Inače, najduži niz bez poraza trenutno ima ekipa Zrinjskog. Plemići su za vikend remizirali sa Širokim Brijegom (1:1) i nisu poraženi na posljednjih sedam mečeva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi