Duraković optimista: Protiv Veleža ćemo pokazati kvalitet i karakter!

Jajčani žele nove bodove na svom Mračaju

Duraković optimista: Protiv Veleža ćemo pokazati kvalitet i karakter!

Već sada je jasno da su dovođenjem na klupu Salima Durakvića čelnici Metalleghea iz Jajca napravili pravi potez. Duraković je za kratak period pokazao svoje trenerske kvalitete i Jajčani sigurno plove ka opstanku u Prvoj ligi FBiH.

U posljednjih pet utakmica upisali su čak četiri pobjede i samo jedan poraz, a na svom Mračaju rijetko gube bodove. Svjesni da im protiv Veleža, lidera na tabeli, neće biti lako, ali vjeruju u svoje kvalitete i novi pozitivan rezultat.

Duraković je optimista pred duel sa Rođenima, a dotakao se i pobjede nad Zvijezdom (1:0) u prošlom kolu.

"Ovo nam je bila peta pobjeda. Protiv Zvijezde smo odradili dobru utakmicu, te se nadam da će tako biti i protiv Veleža. Jako dobro smo se spremali ove sedmice, u svlačionici vlada sjajna atmosfera i svi očekujemo meč sa Veležom. Želimo pokazati kvalitet i karakter, onako kako je to i bilo u ovom dijelu prvenstva", kazao je Duraković.

U prvom duelu ova dva tima u Mostaru je bilo 0:0.

"U jesenjem dielu smo remizirali, sada smo se dodatno upoznali sa njihovim kvalitetama, dobro ih poznajemo kao i njihove mane. Očekujem tvrdu i čvrstu utakmicu, te se nadam pozitivnom rezultatu".

Optimista je i mladi Ivan Tankuljić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Očekujem tešku utakmicu protiv jedne kvalitetne ekipe, ali i mi imamo svoje kvalitete. Vjerujem da će bodovi ostati u Jajcu".

Meč u Jajcu igra se od 16:30 sati, a očekuju se pune tribine stadiona na Mračaju.

Top Komentari

Dena33
Sto niste pokazali karakter na Otoci, Bog vam jebo mater. Nego ste hodali po terenu..
1 0
rodjak
mater vam jebem i vi ko i zvijezda,spustate gace Olimpicu a protiv nas ce te "u kost",jebat ce vas Rodjeni sutra,i tebe Treneru .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi