Mladi stoper sutra će predvoditi odbranu Zeničana

Stoper Čelika uoči Zrinjskog

Duraković: Samo se velikom borbenošću možemo nadati nečemu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Čelik ima najlošiju odbranu Premijer lige, a sutra će na čelu s mladim Anesom Durakovićem pokušati zaustaviti sjajan trojac u napadu Zrinjskog

Nogometaši Čelika sutra dočekuju tim Zrinjskog iz Mostara u veoma lošoj atmosferi, te nizu od šest poraza. Zeničani su trenutno pretposljednja ekipa na tabeli i sigurno da nogometaši, ali i čitavo rukovodstvo kluba jedva čeka da se završi polusezona.

Sutra će odbranu Zeničana predvoditi mladi stoper Anes Duraković, koji se vraća na poziciju stopera, jer je u Tuzli igrao zadnjeg veznog, što se pokazalo kao neuspješan eksperiment trenera Vinka Divkovića.

Ovaj mladi stoper vjeruje da će igrači sutra dati svoj maksimum protiv favorizovanog gosta.

„Što se tiče Zrinjskog, znamo svi kakva je to ekipa, već dugo godina su u vrhu našeg nogometa. Zrinjski je favorit protiv bilo koje ekipe iz naše lige, pa tako i sutra protiv nas. Sutra će biti jako teško, ali bitno je da pristup bude pravi, da se borimo za svaku loptu svih 90.minuta, pa vidjet ćemo šta će na kraju biti i možemo li osvojiti bod ili sva tri u sutrašnjoj utakmici“ ističe Duraković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odbrana je najveći problem Čelika u ovoj sezoni

„Mnogo je faktora na lošu igru u odbrani, glavni razlog je nedostatak kvaliteta, nismo odradili pripreme, puno se rotira u zadnjoj liniji. Sve to onda dovodi do toga da smo primili veliki broj naivnih golova u ovoj polusezoni“, kazao je Duraković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Andi Inan Braja
Evo pokazatelj da naj lošiji igrac i sa naj vise krivice bude na pres konferenciji govori sve, velika bruka je da jedan igrac sa 50 odigranih utakmica nista nije naučio niti napredovao, a zbog njegovih grešaka Celik je na pragu druge lige, pogledaj te rezime Celika zadnjih 30 utakmica, za 10 izgubljenih je kriv Anes Duraković, ali to Režimski klub krije jer igraju igrači plaćenici.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti