Đurđević: Neiskustvo Širokog u revanšu je bilo presudno

Junak Vllaznije

Đurđević: Neiskustvo Širokog u revanšu je bilo presudno

Nogometaš Vllaznije Fahrudin Đurđević govorio je za SportSport.ba dan nakon što je njegov tim ostvario veliku pobjedu nad Širokim Brijeg.

Albanski tim je na Pecari prije sedam dana poražen s 3:1 od Širokog Brijega i izgledalo je kako su male šanse da Vllaznia dođe do prolaza.

Međutim, domaćin je sinoć slavio s 3:0 i izborio plasman u drugo pretkolo UEFA Konferencijske lige,a junak domaćih bio je naš sagovornik Fahrudin Đurđević, koji je postigao dva gola i presudio Širokobriježanima.

"Nije nam bilo lako poslije prve utakmice, gdje prije svega mi nismo bili na visini zadatka, a dobro znamo je i ruski sudija imao svoj show. Analizirali smo dobro gdje smo griješili i šta smo radili loše pa smo htjeli da otklonimo te nedostatke u susret revanšu. Utakmica prema očekivanju od samog starta nije bila laka, ali kako je odmicala prvo poluvreme preuzimali smo stvari u svoje ruke. Mislim da je prvi gol odmah na startu drugog poluvremena slomio protivnika i na krilima fanatične atmosfere i naših navijača smo uspjeli da stvorimo veliki pritisak na protivnika i postignemo još dva pogotka koja su nam donijela prolazak dalje i dvomeč protiv AEL-a. Presretan sam što sam u prvoj utakmici pred našim navijačima postigao dva gola i time doprinio u velikoj pobjedi naseg tima, nadam se da ću u sličnom stilu i nastaviti dalje", rekao je

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Osvrnuo se i na ekipu Širokog Brijega.

"Mislim da Široki ima mlad i veoma kvalitetan tim, mislim da se možda i njihovo neiskustvo pokazalo u revanšu kao presudno, na čemu smo računali pred našim navijačima. Nimalo lak protivnik koji nam je izazvao dosta problema i ukazao nam na čemu moramo dodatno da radimo".

Top Komentari

damir83
Čuj neiskustvo ??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi