Đurić: Džeko mi je uveliko pomogao u donošenju odluke

Poslušao savjet Džeke

Đurić: Džeko mi je uveliko pomogao u donošenju odluke

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Milan Đurić otkrio je kako je Edin Džeko imao zasluga u njegovom transferu u Bristol City.

Đurić je za vikend postigao prvijenac na Otoku, pošto je bio strijelac jedinog gola u domaćoj pobjedi Bristola nad Rotherhamom. Nakon tog gola svi igrači Bristola išli su u London na koncert, dok je Milan jedini pošao kući kod svoje obitelji.

Otkrio je također za engleske medije ko je sve imao utjecaja na njegovu odluku da ode u Englesku.

"Poznajem Džeku kroz igranje u Italiji i reprezentaciji i on mi je rekao da bih trebao otići u Englesku ako mi se ukaže šansa. Rekao mi je da bi mi tamošnji stil igre odgovarao,  a isto sam pričao i sa saigračem iz Cesene Hordurom Magnussonom, koji je igrao na Otoku", rekao je Đurić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvadesetogodišnji Đurić je u karijeri uglavnom igrao u Italiji za Cesenu, Parmu, Ascoli, Crotone, a u Bristol je prešao za milion eura. U dresu Bristola je već upisao sedam nastupa i postigao je jedan gol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi