Đurić: Engleski stil igre mi leži, to ću dokazati na terenu

Bh. napadač o očekivanjima

Đurić: Engleski stil igre mi leži, to ću dokazati na terenu

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Milan Đurić pojačao je nedavno engleski Bristol City.

Đurić je već upisao i debi i to u susretu FA Kupa protiv Fleetwooda, a engleske medije je zanimalo zašto se bh. fudbaler odlučio za Bristol između nekoliko ponuda.

Priznao je Đurić kako ništa nije znao o ovom klubu, ali da ga je privukla ambicioznost rukovodstva kluba, koji žele naredne sezone napasti Premier ligu.

U odluci mu je pomogao i islandski fudbaler Hordur Magnusson s kojim je već ranije igrao u Ceseni.

"Magnusson mi je mnogo govorio o timu prije nego sam donio odluku. Uvijek sam želio igrati u Premier ligi, a jedino mi je bilo bitno da Bristol ima ambicije za ulazak u veći rang. Mogu slobodno reći da je on imao dosta utjecaja na moj dolazak ovdje. Bio je jako optimističan i mnogo mi pomaže u privikavanju na klub", istakao je Đurić.

Također, 26-godišnji bh. napadač smatra i kako mu engleski stil igre više odgovara od italijanskog, iako je na Apeninima proveo kompletnu karijeru.

"Mislim da mi engleski stil igre bolje leži od italijanskog. Sada to samo trebam dokazati na terenu. Nadam se da će tim uskoro krenuti s pobjedama", istakao je Đurić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon dobrih igara na početku sezone Bristol City je poražen u šest uzastopnih susreta i sada su na 18. mjestu sa 27 bodova, tri više od zone ispadanja.

Naredni meč Bristol City igra u subotu od 13 sati protiv Cardiffa na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi