Napadač Cesene i reprezentacije BiH

Đurić: Nije bitno hoću li početi utakmicu, idemo na pobjedu

Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak igra svoju prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Protivnik naše selekcije je Estonija, s kojom smo u prošlosti imali dosta uspjeha u međusobnim duelima.

Jedan od aduta selektora Mehmeda Baždarevića je svakako visoki napadač italijanske Cesene Milan Đurić, koji je svojim igrama na Kirin kupu, te u prošlim kvalifikacijama pokazao da ozbiljno kuca na početnu postavu naše reprezentacije.

On je danas govorio o narednom protivniku, svojoj minutaži, te ozbiljnosti kada su u pitanju ove kvalifikacije.

"Naravno da mislim da smo favoriti protiv Estonije, ali moramo to pokazati i na terenu. Svi danas igraju nogomet, ali moramo početi kvalifikacije s pobjedom da ne bih pravili greške kao u prošlim kvalifikacijama. Kada sam u pitanju ja, selektor odlučuje hoću li igrati. Meni je čast što sam dio ove reprezentacije, ja sam spreman i nije mi bitno hoću li igrati od početka ili ću ući s klupe. Nama je bitno da pobijedimo i na najbolji mogući način krenemo u ovim kvalifikacijama", ističe Đurić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Reprezentacija je svjesna prve utakmice, važnosti, te je zrelija nego u prošlim kvalifikacijama.

"Sazreli smo sigurno, više smo skupa, znamo se bolje i sigurno možemo bolje nego u prošlim kvalifikacijama, cilj nam je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Mi smo svjesni značaja prve utakmice, ali i svake naredne utakmice, moramo ići na pobjedu, posebno kod kuće ne smijemo gubiti bodove i probat ćemo kvalifikacije da otvorimo sa tri boda na svome kontu", kazao je Đurić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi