Đurić: Ovo oko korone nije ništa poremetilo jer sam ranije odlučio da ću igrati još godinu dana

Produžio ugovor s Radnikom

Đurić: Ovo oko korone nije ništa poremetilo jer sam ranije odlučio da ću igrati još godinu dana

E. Čaušević

FK Radnik iz Bijeljine objavio je danas da je kapiten ovog tima Velibor Đurić danas potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Iskusni fudbaler je na zalasku karijere, ali je odlučio da još uvijek ne želi u penziju, te ćemo ga na terenima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gledati i naredne sezone.

Đurić je nedavno proslavio svoj 38. rođendan, ali je pokazao da su godine samo broj, te je i ove sezone bio jedan od ponajboljih igrača Radnika. On je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 21 meč za klub iz Bijeljine, te je zabio sedam golova i dodao četiri asistencije.

Njegov ugovor s Radnikom trebao je isteći na kraju narednog mjeseca, ali je Đurić produžio svoju vjernost klubu na još godinu dana. U razgovoru za SportSport.ba poručio je da pandemija koronavirusa nije poremetila njegove planove, te da je svakako mislio produžiti ugovor.

"Tu sam već četiri godine i zaista smo se brzo dogovorili. Sinoć smo imali usmeni dogovor, a jutros je to realizovano na obostrano zadovoljstvo. Ova situacija oko korone nije ništa poremetila. Svakako sam i bez toga htio da produžim ugovor i nije mi ranije bilo u planu da na kraju ove sezone završim svoju karijeru", rekao je Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Đurić se osvrnuo i na trenutnu situaciju oko činjenice da se još uvijek ne zna da li će se Premijer liga nastaviti ili prekinuti. Iskusni igrač jasno je poručio da vjeruje da je većina igrača za opciju da se sezona nastavi.

"Vjerujem da je većina igrača za nastavak sezone, ali da budem iskren prema zadnjim dešavanjima nisam baš optimističan da će se to desiti. Da se mi igrači pitamo davno bismo počeli trenirati i sigurno bismo nastavili igrati", dodao je Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi