Petrović: Hvala Dudiću, kao i svima ostalima

Imao veliku podršku nakon napada

Petrović: Hvala Dudiću, kao i svima ostalima

E. Škorić

Prije tri dana javnost u BiH bila je šokirana nakon što je objavljena vijest da je pretučen trener FK Radnik Bijeljina Slavko Petrović.

Sve se dešavalo u i oko Gradskog stadiona u Bijeljini, kada je Petrović zamolio grupu rekreativaca da ne koriste teren jer to nije dozvoljeno, nakon čega je došlo do incidenta.

Bivšeg trenera Slobode i Željezničara, koji je s Radnikom osvojio Kup BiH prije nekolikog godina, vidno pijana osoba je fizički napala, a zatim mu uperila pištolj u tijelo. Nakon brze policijske reakcije, napadač je uhapšen, kasnije i pušten, a Petrović je dobio podršku kolega, sportskih radnika i ljudi širom države. Tim se povodom sada i oglasio.

"Prije svega želim da se zahvalim svima, i poželim da ovo niko nikad ne doživi. Trener sam dugi niz godina, radio sam u Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji kao i Bosni i Hercegovini. Nikad i nigdje nisam doživio neugodnost i ruznu riječ, a da ne govorim o napadu na mene. Svi koji me znaju, znaju da nemam i da nikad nisam imao ni jednu mrlju u karijeri. Nažalost kad se ovakve stvari dogode, shvatiš ko je uz tebe. Želio bih prvo da se zahvalim Feđi Dudiću koji je, što se kaže "juče" ušao u trenerski posao i jedan je od najmlađih trenera u državi. Međutim pokazao je kao da ovaj posao radi preko 20 godina. Prvi je javno izašao i stao na moju stranu, osudio je napad na mene i iskazao mi podršku. Sa ovim gestom Dudić je pokazao kako trebaju sportisti i sportski radnici da se ponašaju. Dudić je na početku karijere i ako se prekine sezona zbog korona virusa, ja lično smatram da bi trebao da bude izabran za najboljeg trenera BiH u sezoni 2019/20.

Zbog čega ovako mislim?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dudić je došao u Velež, kad su bili ubjedljivo zadnji sa 0 bodova i napravio je najbolje rezultate od svih trenera u tom periodu. Ovo sve potvrđuju i analize rezultata postignutih u tom periodu.
Zahvalio bih se svim mojim kolegama koji su mi dali podršku: Mirzi Varešanoviću, Senadu Repuhu, Almiru Seferoviću, Mladenu Žižoviću, Igor Remetiću, Abdulahu Ibrakoviću, Vladi Jagodiću, Amaru Osimu, Mariju Ivankoviću, Avdi Kalajdžiću, Denisu Sadikoviću, Darku Vojvodiću, Toniju Karačicu, Mladenu Krstajiću, kao i mnogim trenerima iz okruženja. Veliko hvala NS BiH, kao i FSRS. Hvala mojim sadašnjim i bivšim igračima. Zahvalio bih se gospodinu Husiću i njegovom klubu Tuzla City, kao i ostalim klubovima iz okruženja. Hvala “mojoj“ navijačkoj grupi "Incident". Hvala školama fudbala koje su mi dale podršku. Hvala svim bivšim fudbalskim legendama. Hvala svim sportskim portalima, svim TV kucama, svim radio stanicama, narocito hvala portalu SportSport.ba koji je prvi stao u moju zaštitu".

Trudio sam se da nikog ne izostavim, ako sam nekog izostavio izvinjavam se. Na kraju želim da dodam, da se iskreno nadam da će ovo biti posljednji napad na nekog sportskog radnika".

Top Komentari

tcity055
Jedan od najčestitijih sportskih radnika. Veliki profesionalac. Navijači Želje i Slobode se na njega bez razloga ljute umjesto na svoje uprave koje su ga pokušale obmanuti. Svako dobro Slavko.
7 0
Bula11
KOLIKO JE OVAJ TRENER SAMO PISMEN I PAMETAN OVO JOS NISAM VIDIO. SVAKA CAST MAJSTORE INACE SAM NAVIJAC SARAJEVA HORDE ZLA SU UZ TEBE
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi