Đurić: Poziv u reprezentaciju je šlag na tortu

Napadač Cesene za SportSport.ba

Đurić: Poziv u reprezentaciju je šlag na tortu

Selektor Mehmed Baždarević danas je na konferenciji za medije objavio spisak igrača na koje će računati za kvalifikacioni duel sa Andorom, te za prijateljski susret sa Austrijom. 

Očekivano, svoje mjesto na spisku među najboljim bosanskohercegovačkim fudbalerima našao je i Milan Đurić, 24-godišnji napadač Cesene koji u razgovoru za SportSport.ba nije krio oduševljenje zbog poziva. 

"Sada je konačno da ću u narednom periodu nositi dres BiH i ne mogu vam opisati kako se trenutno osjećam. Ovo je velika stvar za moju porodicu i karijeru, jer vrlo dobro znam koliko je bilo teško doći do ovoga. Prije par godina mogao sam samo sanjati da igram u Seriji A, a danas sam tu i poziv u reprezentaciju je definitivno šlag na tortu", riječi su oduševljenog Đurića. 

Domaćoj javnosti Đurić je ostao upamćen kada je prije dvije godine u dresu U21 reprezentacije postigao tri pogotka Nijemcima. Ovaj stasiti napadač vjeruje da će svoj kvalitet pokazati i u A selekciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sada mi ne preostaje ništa drugo nego da pružam odlične partije i opravdam povjerenje selektora. Nisam slučajno u reprezentaciji i dat ću sve od sebe da pokažem da vrijedim", kazao je Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Đurić je i u jučerašnjoj utakmici predvodio napad Cesene u duelu sa Interom koji je okončan rezultatom 1:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.