Đurić: Reprezentacija mi je otvorila vrata evropskog tržišta

Bh. napadač o Bristol Cityju, planovima, ali i Edinu Džeki

Đurić: Reprezentacija mi je otvorila vrata evropskog tržišta

Povremeni bh. reprezentativac Milan Đurić je u januaru 2017. godine napustio Italiju i krenuo ka Otoku, zamijenivši tako dres Cesene onime Bristol Cityja.

Bh. napadač je od dolaska u Bristol City imao dosta problema sa povredama, ali kada je bio zdrav rijetko je razočaravao navijače ovog kluba koji se takmiči u engleskom Championshipu.

O svom vremenu u Bristol Cityju, budućnosti, ali i Edinu Džeki Đurić je govorio u kratkom intervjuu za italijanski TuttoMercatowWeb.

"Nakon prvog perioda u kojem sam imao problema sa povredama i zdravljem sada sam zadovoljan, za mene je sve ovo sjajno iskustvo. Još uvijek postoji nada da ćemo se plasirati u play-off za ulazak u Premier ligu", istakao je Đurić, koji se u proteklom periodu vratio u ekipu Bristola i odmah dao svoj doprinos:

"Od kada sam se oporavio igram i sve ide dobro. Odigrao sam četiri utakmice i postigao dva gola. Pokušavam imati neki kontinuitet... Nastupi za državnu reprezentaciju su mi otvorili vrata evropskog tržišta, pa sam dobio priliku doći ovdje u Bristol i nisam razmišljao dva puta. Mislim da sam napravio pravi izbor".

"Dobro mi je u Bristolu. Želio bih odigrati jednu punu sezonu. Po isteku ugovora imam opciju produženja na još jednu godinu. Vidjećemo, sve će zavisiti od prilika na tržištu", odgovorio je Đurić na pitanje o mogućem napuštanju Bristol Cityja, a potom se osvrnuo i na Edina Džeku koji je protekle zime bio veoma blizu da, također, Italiju zamijeni Engleskom:

"On je vrhunski igrač. Oduvijek je igrao na vrhunskom nivou, Chelsea bi bio sjajna prilika za njega. Ipak, uvjeren sam da je odbio transfer jer je njegova porodica u Rimu i jer nije želio ostavljati ništa nedovršeno. Njegov ostanak u Romi je dokaz ljubavi prema tom klubu, mislim da neće otići ni ovog ljeta."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi