Đurić zablistao, Ibišević dotukao Vels

Pobjeda BiH u Zenici

Đurić zablistao, Ibišević dotukao Vels

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Vels s 2:0 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Uz dosta muke je naša selekcija stiga do pobjede u ovom susretu. Prvo poluvrijeme ovog susreta nije donijelo gotovo ništa. Prvu šansu imala je naša selekcije nakon devet minuta igre. Pjanić je uposlio Višću, koji šutira pored gola.

Ostatak prvog dijela donosi za nijansu bolju igru naše selekcije. Imali smo veći posjed lopte, ali gosti su u finišu imali veliku priliku za vodstvo. Aaron Ramsey se prošetao kroz odbranu naše selekcije, a Asmir Begović je uz dosta muke brani.

Na odmor se otišlo bez golova, a i nastavak meča nije ponudio mnogo toga. Bezidejna igra naše selekcije nije donijela gotovo ništa pred golom Hennesseya, dok je Vels lagano prijetio iz polukontri.

Bale je imao veliku šansu. Pobjegao je Anelu Hadžiću, ali na svu sreću je promašio.

Ipak, u 71. minuti iz prvog šuta u okvir gola naša selekcija dolazi do vodstva. Pjanić je ubacio u kazneni porstor, a Milan Đurić glavom pogađa za vodstvo naše selekcije od 1:0. 

Vels je pokušavao na sve načine da dođe do izjednačenja. Ipak, do kraja je naša selekcija dotukla Vels. Vedad Ibišević je u 90. minuti na asistenciju Đurića pogodio za konačan rezultat susreta od 2:0.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Vels 2:0 (Đurić 71', Ibišević 90')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić (od 46. Cocalić), Zukanović. Salihović, Hadžić (od 89. Bičakčić, Pjanić, Lulić, Višća (od 61. Đurić), Ibišević

Vels: Hennessey, Gunter, Taylor, Richards, Davies, A.Williams, Allen (od 84. Edwards), Ramsey, Bale, Ledley (od 75. Edwards), Robson-Kanu (od 84. Church) 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.