Đurovski preuzeo Slaviju: Spreman sam za izazov

Slavni makedonski fudbaler

Đurovski preuzeo Slaviju: Spreman sam za izazov

Slavni makedonski fudbaler Milko Đurovski sinoć je doputovao u Istočno Sarajevo i preuzeo kormilo FK Slavija.

Nekadašnji centrafor Crvene zvezde i Partizana (53) uspješno je okončao pregovore sa čelnicima Slavije i na trenerskoj poziciji je zamijenio Veljka Dovedana, a kao trener Slavije će debitovati već u nedjelju protiv Zrinjskog. 

"Odmah počinjemo sa mukotrpnim radom da se ekipa izbori za opstanak u Premijer ligi BiH. To je naš zajednički cilj i tražit ću od uprave, stručnog štaba, igrača jedinstvo. Samo tako možemo do cilja", kazao je Đurovski. 

Đurovski ističe da nije bilo dileme nakon poziva Slavije.

"Ne, nijednog momenta. Kada su me nazvali i ponudili saradnju, bio sam spreman na izazove. To sam uvijek volio u životu. Naravno, odmah nakon prvog razgovora raspitao sam se oko ekipe, pozicije na tabeli i odluka je bila - prihvatam. Još kada sam se čuo sa nekadašnjim golmanom Željezničara, Draganom Škrbom, i saznao da je on u klubu, bilo mi je savršeno jasno da trebam prihvatiti poziv", dodao je Đurovski u razgovoru za Sportski žurnal. 

Makedonskom stručnjaku ne predstavlja problem to što ne poznaje igrače.

"Nije to ništa novo u našem poslu. Morate da radite i mislite brzo, pa ću i ja sa pomoćnicima nakon pregleda video kaseta i treninga imati mnogo jasniju sliku. Ono što je meni važno je konstatacija svih da je ekipa fizički spremna i da može igrati u visokom ritmu. Moj tim je uvijek igrao agresivno i borbeno."

Osvrnuo se Đurovski i na utakmicu sa Zrinjskim.

"Čeka nas težak duel sa Zrinjskim, ali nema odstupanja. Znam da imamo pet bodova viška nad onima što žele da se dočepaju opstanka. Dobra je to prednost i moramo je sačuvati", istakao je na kraju razgovora Đurovski. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao trener, Đurovski je vodio Maribor, Vardar, Belasicu, Zavrč, Zlate Moravce, Jedinstvo Brčko, Pöllau, Lendavu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi