Veljko Dovedan napustio kormilo Slavije

Slavija bez trenera

Veljko Dovedan napustio kormilo Slavije

Veljko Dovedan podnio je neopozivu ostavku na mjesto trenera FK Slavija. 

Ovaj rođeni Travničanin kormilo Slavije je preuzeo sredinom januara nakon odlaska Darka Vojvodića, a dva remija, jedna pobjeda i jedan poraz u četiri utakmice na klupi tima iz Lukavice rezultirali su danas raskidom saradnje.

"Dovedan je došao kod mene i saopštio mi da se povlači iz FK Slavija. Ima privatnih razloga koji su uticali na njegovu odluku, a mi smo je prihvatili. U narednim danima ćemo riješiti pitanje novog trenera", izjavio je predsjednik kluba Zdravko Šavija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Lukavici se špekuliše da bi Dovedana trebao nasljediti Darko Vojvodić. Ovaj bh. stručnjak je u decembru napustio Slaviju nakon što se nije uspio dogovoriti oko produženja saradnje, a trenutno je slobodan jer je jučer raskinuo saradnju sa Travnikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi