Trener Slavije ogorčen

Đurovski: Žao mi je što nas Željo nije pobijedio

Trener Slavije Milko Đurovski je danas imao jedan od najzanimljivijih nastupa na press konferencijama otkako se igra Premijer liga.

Vjerovatno je ovo prvi put da trener jednog kluba otvoreno prizna da mu je žao što protivnik nije slavio jer, kako kaže, "puštali su svi, pa je mogla i Slavija". Osim toga, istakao je i kako se epilog ove sezone znao još prije deset kola...

Slavija i Željezničar su danas remizirali odigravši 1:1, što ni jednoj ni drugoj ekipi nije donijelo ništa.

"Nažalost, ispali smo, ali mislim da to nije jedini problem. Ovo je sramotno i žalosno, sve se znalo i prije ovog kola. Žalosno je što sude ovakve sudije, a mene je sramota što sam dolazio u bh. fudbal. Ovdje se ne igra fudbal, ovdje se igra po principu daj onome kome treba. Drago mi je što odlazim i nadam se da se više nikada neću vratiti u bh. sport", rekao je razočarani i ljuti Đurovski, te nastavio u istom stilu:

"Ne mislim samo na posljednje kolo. Otkako sam došao, sve je isto. Jednostavno, sve je tako krenulo i prije 10-15 utakmica se znalo ko će da ispadne. Žalosno je ovo i za ligu i za fudbal. Umjesto da nas puste da igramo normalno, dešavaju se ovakve stvari. Na kraju krajeva, kad već nismo opstali, žao mi je što Željo nije pobijedio pa da ide u Evropu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve utakmice smo odigrali pošteno, mogli smo i mi da pustimo Želji kad su i drugi puštali na svojim utakmicama. Ponavljam, ja odlazim i ako me kazne nakon ovih izjava, nasmijat ću se. Suci u BiH? To je banda. Neću da imenujem, ali suci su često imali čistu namjeru da nas pokradu. Iskreno, ovaj fudbal nema nikakvu budućnost", zaključio je trener Slavije.

Slavija je sezonu završila na 12. mjestu sa 35 osvojenih bodova i sljedeće će igrati u 1. ligi Republike Srpske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi