Ma, kakav Ronaldo, Srbin je za njega pojam: "Najveći profesionalac s kojim sam ikad radio"
Dušan Tadić je omiljeni igrač Erika ten Haga (Foto: Ajax FC / AFP)

Erik ten Hag hvali Tadića

Ma, kakav Ronaldo, Srbin je za njega pojam: "Najveći profesionalac s kojim sam ikad radio"

Midhat Šljivak

Dušan Tadić u 36. godini života važi za jednog od najspremnijih fudbalera svijeta, a menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag tvrdi da je to najveći profesionalac kojeg je sreo.

Erik ten Hag je u trenerskoj karijeri radio s velikim brojem vrhunskih fudbalera. Vodio je i Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu, no za njega je Srbin Dušan Tadić pojam vrhunskog profesionalca.

Gostujući u emisiji posvećenoj Evropskom prvenstvu Ten Hag je sipao hvalospjeve na račun srpskog fudbalera. Tvrdi da je 35-godišnjak neko s kim je milina raditi.

"Dušan Tadić je jedan od najvećih profesionalaca u svijetu fudbala s kojim sam ikada radio. Proveli smo skupa četiri i po godine i u tom periodu je uvijek bio vrhunski spreman. Nikad nije propustio utakmicu zbog povrede", rekao je Ten Hag.

Nakon utakmice u kojoj je Srbija izgubila od Engleske s 1:0 i u kojoj je Tadić igrao samo pola sata, Srbin se javio u program nizozemske televizije i uzvratio je hvalospjeve na račun Erika ten Haga.

"Erik ten hag je najbolji menadžer kojeg sam ikada imao. Njegov život je fudbal 24 sata u sedmici. Samo ide fudbal, fudbal, fudbal..."

Oglasi

Dopale su se ove riječi šefu struke Manchester Uniteda. Srdačno je pozdravio Tadića.

"Drago mi je da sam te vidio. Uvijek si bio igrač koji je odlučivao ključne utakmice", poručio mu je Ten Hag.

Dušan Tadić je najbolje dane karijere proveo u Ajaxu. Za ovaj tim je nastupao od 2018. do 2023. godine, odigrao je 241 utakmicu i ostvario učinak od 105 pogodaka i 112 asistencija.

Prethodno je srpski fudbaler nastupao za Southampton, Twente, Groningen i Vojvodinu iz Novog Sada, gdje je počeo karijeru.

Oglasi

Tadić: "Najspremniji sam igrač u reprezentaciji Srbije"

Dušan Tadić je nakon utakmice protiv Engleske u razgovoru za RTS istakao da se ne slaže s odlukom selektora Dragana Stojkovića da ga ostavi na klupi.

Saopštio je kako sebe bez ikakve lažne skromnosti smatra najboljim igračem i vođom selekcije Srbije, a u mix zoni nakon meča dao je još jednu zanimljivu izjavu.

"Teško mi je bilo gledati jer je bilo dosta situacija koje su kao stvorene za mene. Primio sam 10 lopti, a mogao sam 100. Naravno da mi je krivo, ali moramo da poštujemo odluke. Ne moramo da se slažemo, ali moramo da ih poštujemo", istakao je Tadić i dodaje:

"Ja sam najspremniji igrač u ovoj ekipi, to sam i njemu rekao i ne treba da fizički brine. Imamo dobru komunikaciju, rekao mi je da vjeruje da će biti zatvorena utakmica i da ću ja ući u drugom poluvremenu da riješim. Žao mi je zbog rezultata jer mislim da smo mogli da uzmemo bod ili tri", rekao je Tadić.

Dušan Tadić je za reprezentaciju Srbije debitovao još 2008. godine. Odigrao je ukupno 109 utakmica za Orlove i postigao je 23 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi