Dušan Tadić "on fire" u Istanbulu, ali o odbrani Livakovića će se još dugo pričati

Fenerbahče stigao do preokreta

Dušan Tadić "on fire" u Istanbulu, ali o odbrani Livakovića će se još dugo pričati

Endin Čaušević

Sjajnu utakmicu trenutno u Istanbulu igraju Fenerbahče i Karabumruk u okviru 13. kola turske Superlige, a u centru pažnje na startu drugog poluvremena našli su se Dušan Tadić i Dominik Livaković.

U prvom poluvremenu Fener je imao incijativu i igrao dosta ofanzivno, ali i pored nekoliko dobrih šansi nisu našli put ka golu gostiju.

Karagumruk je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao u 39. minuti. Gosti su odigrali sjajnu kontru, a na kraju Keles izlazi sam na Livakovića i zaobilazi ga, te postiže gol za vodstvo gostiju.

Baš kako se očekivalo Fenerbahče je svim silama krenuo naprijed u drugom poluvremenu i domaći su ekspresno uspjeli da poravnaju na 1:1.

Golman gostiju faulirao je Kahvecija nakon čega je sudija pokazao na bijelu tačku, a gol za 1:1 iz penala postiže Tadić.

Oglasi

Gol za 1:1 POGLEDAJTE OVDJE.

No, već u narednom napadu Karagumruk je ponovo mogao šokirati domaće igrače i navijače.

Gosti su odigrali sjajnu akciju, te je Yalcin odlično šutirao, ali ovaj put Livaković to fantastično brani za erupciju oduševljenja na tribinama.

To je dalo krila igračima Fenerbahčea jer su nekoliko minuta kasnije domaći došli do potpunog preokreta. Kahveci i Szymanski su odlično kombinovali, Poljak je dodao loptu do Tadića koji pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pogodak Tadića za 2:1 pogledajte na OVOM LINKU.

Tadić je s dva gola sigurno junak Fenerbahčea u nastavku meča, ali odbrana Livakovića kod 1:1 sigurno neće proći nezapaženo.

Top Komentari

plemic
livaković je ovo morao bolje odbraniti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi