Dušan Tadić: Ova odluka je veliko razočarenje za mene

Ajaxu bez titule

Dušan Tadić: Ova odluka je veliko razočarenje za mene

E. Škorić

Ajax je trenutni lider u Nizozemskoj, ali kako je prvenstvo prekinuto zbog koronavirusa, odlučeno je da ipak niko ne dobije titulu.

Ajax i AZ imali su isti broj bodova, s tim da je tim iz Amsterdama bio u prednosti zbog bolje gol-razlike, ali je imao slabiji omjer sa ekipom iz Alkmaara, koja je oba puta ove sezone slavila. Da se KNVB odlučio gledati trenutni plasman, Ajax bi bio prvak, no Savez je na kraju saopštio da prvaka ove sezone nema.

"Igram nogomet da bih osvajao trofeje, baš kao i igrači AZ Alkmara, PSV-a i Feyenoorda. I trofej prvaka države je veliko priznanje. Ova odluka je veliko razočaranje za mene", rekao je Tadić za holandske medije i nastavio:

"Poenta je u tome da smo mi lideri u trenutku prekida sezone. Gol razlika je ta koja odlučuje. Da je presudan međusobni duel, AZ bi trebalo da bude šampion po mom mišljenju. Ja sam profesionalac i želim da osvojim svaki trofej. Sada osjećam da su mi to oduzeli", iskren je Tadić.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Do 1. septembra neće biti nogometa u Nizozemskoj, pa će timovi odmah biti usmjereni na novu sezonu, a Ajax će igrati u grupnoj fazi Lige prvaka. AZ pak ide u kvalifikacije za LP, dok će PSV, Feyenoord i Willem igrati Evropsku ligu.

Top Komentari

user1583752673
Svaka cast Dusane ne komentaru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi