Dušan Tadić nakon Alkmaara: Neprihvatljivo!

Ajaxu ne ide...

Dušan Tadić nakon Alkmaara: Neprihvatljivo!

Ajaxu ne ide u posljednje vrijeme. Kopljanike je prvo Getafe eliminisao iz Lige Evrope, da bi jučer upisali i poraz na domaćem terenu u domaćem šampionatu.

Bolji od Ajaxa u derbiju 25. kola je bio AZ Alkmaar. Gosti su slavili sa 0:2, a sa nova tri boda su se izjednačili sa Ajaxom na vrhu tabele - sada oba tima imaju po 53 boda.

U posljednjih pet mečeva u domaćem šampionatu Ajax ima tri poraza i dvije pobjede. Jako loše za standarde holandskog velikana.

Sjajni ofanzivni veznjak Ajaxa Dušan Tadić nikako nije zadovoljan igrama svoje ekipe.

"Ovo je neprihvatljivo, odigrali smo lošu utakmicu. Ako jedan igrač zakaže onda kompletan sistem propada. Slijedi nam domino efekat. Moramo se držati dogovora", izjavio je nakon jučerašnjeg poraza Tadić, pa nastavio:

"Da li sam ljut? Jesam, prvenstveno na sebe. Moramo se pogledati u ogledalo."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Alarm je uključen. Ako ovako nastavimo, nećemo osvojiti titulu", poručio je Tadić.

Srijeda donosi novi izazov za Ajax. Tada Kopljanici igraju polufinale Kupa Holandije protiv Utrechta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi