Bajević odlazi nakon okončanja Lige nacija: Ova zemlja ima izuzetne igrače

Selektor nakon Nizozemske

Bajević odlazi nakon okončanja Lige nacija: Ova zemlja ima izuzetne igrače

M. Šljivak

BiH je večeras u Zenici remizirala protiv Nizozemske (0:0) u susretu 3. kola Lige nacija.

Bh. tim je odigrao jako dobar meč i na kraju je osvojio jedan bod. Zadovoljan je i selektor Dušan Bajević koji je na press konferenciji rekao:

"Znali smo prije utakmice šta nas čeka, prije svega čestitam igračima na izuzetno dobroj borbenosti zalaganju i igri koja nije prihvatliva od strane igrača, na kraju kako smo je odigrali bili smo ti koji smo imali dvije tri zrelije šanse, iako su oni mogli postići gol pred kraj", rekao je selektor Bajević i nastavio je:

"Raduje me što žele i hoće, moraju da imaju odnos i povjerenje koje im daje snagu, želju i uvjerenje da budu bolji".

Selektor je istakao da će ostati na klupi do kraja Lige nacija.

"Imam ugovor do posljednje utakmice Lige nacija", istakao je Bajević i nastavio je o utakmici sa Sjevernom Irskom i ovoj večeras.

"Rekao sam i posljednji put, radi se o dvije različite utakmice, željeli smo da prođemo baraž i idemo na Euro, to je razočaralo sve nas što ne idemo, ali ne mogu reći da igrači nisu uspjeli da urade sve što su mogli, promašeni penali su dio igre, otišli ste malo i van nekih stvari koji igračima ne trebaju, neću vam ja držati predavanje, ova dva boda nam vrijede dosta, idemo Poljskoj da pokušamo da dobijemo i da ne budemo posljednji".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za kraj je zaključio:

"Rekao sam da ova zemlja ima izuzetno dobre igrače, mlade igrače koji igraju vani, na ovoj utakmici su neki igrali, neki će igrati protiv Poljske. Nismo na zavidnoj fizičkoj spremi, igrači daju sve od sebe, moramo mijenjati non-stop. Čitav tim je pomogao trojici ili četvorici da budu na zavidnom nivou", završio je izlaganje selektor.

Top Komentari

kaskada24
Hvala Bajeviću Poštujemo takve Sretno i mnogo zdravlja ti želimo!
20 4
mirza24
Da imas 1 gram karaktera odmah bi poslije Sjeverne Irske uzeo otkaz . Svi mi tnamo da imamo dobre igrace ali nemamo dobre trenere
7 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi