Duško Vujošević novi selektor BiH

Od četvrtka zvanično

Duško Vujošević novi selektor BiH

E. Škorić

Duško Vujovšević bit će novi selektor Bosne i Hercegovine, a on bi zvanično na klupi Zmajeva trebao biti imenovan u četvrtak.

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH u četvrtak će ponovo održati sastanak, te se očekuje da Vujošević bude i zvanično imenovan za selektora BiH, javljaju Nezavisne novine.

Vujošević, trener francuskog Limogesa, sjedio je s ljudima iz KS BiH i pokazao je spremnost da vodi naš nacionalni tim. 

"Mislim da smo pronašli selektora. Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, trofejni Duško Vujošević od ove sedmice će biti novi selektor BiH", rekao je izvor iz KS BiH blizak "Nezavisnim".

Vujošević je s Partizanom osvojio mnoge trofeje i pet naslova u ABA ligi, te je najtrofejniji trener beogradskog kluba. Trenirao je i CSKA iz Moskve, a vodio je sa dosta uspjeha juniore Jugoslavije, a kasnije je bio selektor Srbije i Crne Gore, te Crne Gore. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti