Duvnjak: Radnik je kvalitetan tim, ali na Bilinom polju očekujemo prolazak dalje
Trener Zeničana zadovoljan je narednim protivnikom u okviru 1/8 finala Kupa BiH, te je mišljenja da njegov tim može proći među osam najboljih u ovom takmičenju

Trener Čelika nakon žrijeba 1/8 finala Kupa BiH

Duvnjak: Radnik je kvalitetan tim, ali na Bilinom polju očekujemo prolazak dalje

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Danas je u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obavljen žrijeb parova osmine finala Kupa BiH. Iako se očekivalo nekoliko derbija, ipak kao najzanimljiviji par okarakterisan je duel Širokog Brijega i Tuzla Citya.

Nogometni klub Čelik u žrijebu je dobio za protivnika tim Radnika iz Bijeljine. Utakmica će se igrati na Bilinom polju 18 ili 19.februara naredne godine. Podsjetimo Zeničani su ove sezone osvojili Kup ZDK, te su kroz takmičenje u Kupu FBiH, te sjajnim utakmicama i izbacivanjem GOŠK-a i Sarajeva dospjeli u 1/8 finala Kupa BiH.

Zeničani su pokazali da na doamćem terenu mogu igrati i pobjeđivati i mnogo jače protivnike iz viših rangova, a današnjim žrijebom i protivnikom su bili zadovoljni, što je i za naš portal istakao šef struke Armin Duvnjak.

„Zadovoljni smo protivnikom, a posebno što se igra jedna utakmica i to na našem terenu. Radnik je sigurno kvalitetna ekipa, vjerujem da će se pojačati i u zimskom prelaznom roku i ne očekuje nas lagan zadatak. Svakako da idemo na prolazak u dalju rundu takmičenja, pa vidjet ćemo hoćemo li uspjeti“, ističe trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Fokus kluba ipak je na ulasku u viši rang takmičenja, odnosno 1.ligi FBiH

„Sigurno da će nam biti nezgodno igrati na dva fronta, za razliku od naših konkurenata, ali kada smo već došli u ovu fazu Kupa BiH idemo igrati dalje, pokušati proći u narednu rundu takmičenja. Prvenstvo, odnosno osvajanje prvog mjesta i kroz doigravanje ulazak u 1.ligu FBiH. Imamo sada pauzu da se pripremimo za ono što nas čeka na proljeće, te se nadam ostvarenju cilja kroz prvenstvo, ali i dobrim nastupom u nastavku takmičenja Kupa BiH“, kazao je za SportSport.ba Armin Duvnjak, koji je danas bio na izvlačenju parova 1/8 finala Kupa BiH u Sarajevu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Radnik uvijek nezgodna ekipa ali mi smo jos nezgodniji.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi