Dva bivša prvaka Evrope na Villa Parku odigrala pravi klasik!

Deset golova i podjela bodova

Dva bivša prvaka Evrope na Villa Parku odigrala pravi klasik!

Ekipe Aston Ville i Nottingham Foresta odigrale su večeras pravi klasik u okviru 19. kola Championshipa.

Dva bivša prvaka Evrope odigrala su susret koji će ljubitelji fudbala dugo pamtiti, iako je igran baš kada i utakmice Lige prvaka. Ipak, sigurni smo da su brojni ljubitelji fudbala barem na kratko prebacili da vide šta se dešava na Villa Parku kada su čuli da je prvo poluvrijeme završeno 3:3 i imali su šta vidjeti do kraja.

Ipak, krenimo redom. Gosti su već nakon šest minuta imali dva gola prednosti jer su pogađali Grabban i Carvalho, ali je Abraham već do 14. minute izjednačio rezultat sa dva gola. Do kraja prvog dijela Cash je pogodio za novo vodstvo gostiju, ali Abraham u 36. minuti vraća stvari na početak.

U nastavku meča Lolley pogađa u 51. minuti za 3:4, ali Abraham i El-Ghazi preokreću rezultat u 71. i 75. minuti. Ipak, Nottingham do kraja meča sa deset igrača uspijeva doći do jednog boda i to golom Grabbana.

Abraham je za domaće na ovom meču postigao četiri gola, dok je Lolley za goste upisao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi