Dva crnogorska kluba u Andori, Muamer Svraka sa Gjilanijem u San Marinu

Preliminarna runda Evropske lige

Dva crnogorska kluba u Andori, Muamer Svraka sa Gjilanijem u San Marinu

E. Škorić

U Nyonu je danas održan i žrijeb parova preliminarne runde kvalifikacija za Evropsku ligu.

SKlubovi s najmanjim koeficijentima morat će odigrati još jedan meč kako bi se izborili za plasman u prvo kolo kvalifikacija za Evropsku ligu.

U bubnju su se našla i dva kosovska predstavnika. Riječ je o FC Priština i ekipi Gjilani u čijim redovima igra i bivši bh. reprezentativac i nekadašnji veznjak Željezničara Muamer Svraka.

Prishtina će gostovati na Gibraltaru kod Lincolna, dok je Gjilani za rivala dobio Tre Penne iz San Marina.

Rivale su saznali i crnogorski klubovi Iska i Zeta. Zeta će igrati protiv andorske ekipe Engordany, dok je Santa Coloma, također s Andore, rival drugoj crnogorskoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I ovdje se naravno igra po jedna utakmica i to 20. avgusta, a sutra će biti održan žrijeb parova za prvo pretkolo Evropske lige.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi