Nakon višemjesečne potrage za klubom Muamer Svraka se skrasio na Kosovu

Iskusni veznjak ima novi klub

Nakon višemjesečne potrage za klubom Muamer Svraka se skrasio na Kosovu

A. Čaušević

Nekadašnji reprezentativac BiH i bivši veznjak Željezničara, Muamer Svraka pronašao je novi inostrani angažman. 

Nakon igranja u Hrvatskoj, Sloveniji, Indoneziju, Estoniji i Malti naredna stanica u Svrakinoj karijeri će biti Kosovo.

Naime, ovaj 31-godišnjak je postigao dogovor s ekipom SC Gjilani te će se novoj ekipi priključiti na pripremama u Turskoj.

SC Giljani je trenutno drugoplasirana ekipa kosovskog prvenstva. U ovom klubu Svraku vide kao pojačanje s kojim će se napasti titula prvaka.

Inače, Sarajlija je posljednjih šest mjeseci bio bez kluba nakon što je prošlog ljeta napustio Birkirkaru. Spominjao se njegov novo odlazak u Indoneziju, ali se na kraju skrasio na Kosovu.

Kosovski mediji imaju samo riječi hvale za Svraku, izdvojili su njegov učinak iz 2018. godine kada je igrajući za estonsku Levadiju zabio 13 golova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Premlad je on za želju, za jedno 3-4 godine bice taman u prosjeku godista ovih sto igraju...
4 1
SrcuDragaBojaPlava
Ja reko na KOŠEVU hehe
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi