Dva gola Đelibašića za pobjedu Travnika protiv Fortune
Klub s Pirote danas je slavio protiv veoma dobre ekipe Fortune iz Zenice

Kup FBiH, drugo kolo

Dva gola Đelibašića za pobjedu Travnika protiv Fortune

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su odigrane utakmice 2. kola Kupa FBiH. U jednom interesantnom meču na Kamberovića polju sastali su se kantonalac ekipa Fortune iz Zenice, te član 1.lige FBiH, tim Travnika. U neizvjesnom meču na kraju je pobjedu slavila ekipa s Pirote rezultatom 1:2, te je prošla u narednu fazu takmičenja.

Travnik je u ovaj meč ušao s kombinovanim sastavom, a ekipu je s klupe predvodio pomoćni trener Nihad Ribić. S druge strane i Fortuna je danas igrala bez par standardnih igrača, što se osjetilo u njihovoj igri posebno u drugom poluvremenu.

Nije se mnogo toga dešavalo do 33. minute kada gosti golom Farisa Đelibašića dolaze u vodstvo 0:1. Tek što se krenulo s centra gol za 1:1 postiže kapiten domaće ekipe Adnan Šarić. Prvo poluvrijeme okončano je 1:1.

U drugom dijelu nije mnogo toga viđeno, ali su gosti uspjeli da postignu još jedan gol. Strijelac u 65. minuti bio je najbolji pojedinac današnjeg susreta Faris Đelibašić. To je ujedno bio i konačni rezultat utakmice, čime je Travnik izborio nastup u sljedećem kolu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Fortuna: Ganibegović, Oruč, Bajramović, Pjanić, Šarić, Huzbašić, Vardo, Zahirović, Hrustić, Žuna i Kubat. Trener: Armin Bujak.

NK Travnik: Omerbegović, Smajić, Isić, Sučić, Čatić, Hodžić, Vujica, Đelibašić, Vrebac, Imočanin i Kuduz. Trener: Nihad Ribić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije