Dva gola Doborca u porazu Magdeburga

Rukometna Bundesliga, 12. kolo

Dva gola Doborca u porazu Magdeburga

Edmir Škorić
Teme:

Još tri utakmice 12. kola rukometne Bundeslige odigrane su večeras. Füsche je stigao do nove pobjede, baš kao i rukometaši Rhein-Necker Löwena, odnosno HSV-a.

Füsche je u Bergischeru slavio s 32:29, što je berlinskom sastavu bila deveta prvenstvena pobjeda. Füsche je trenutno trećeplasirani s 19 bodova, dok je njihov večerašnji protivnik ostao u donjem dijelu tabele, tačnije na 16. poziciji sa svega 6 bodova.

Goste je do pobjede predvodio Ivan Ninčević sa osam golova, baš kao i Sven-Sö Christophersen, koji je također postigao osam golova. Po pet su ih postigli Alexander Petersson i Bartlomiej Jaszka.

Kod poražene momčadi Hendrik Pekeler je postigao šest golova, a Alexander Oelze jedan manje.

Großwallstadt je iznenadio Magdeburg, kojeg je u svojoj dvorani savladao sa 32:28. Damir Doborac, bh. reprezentativac, za poraženu je ekipu postigao dva gola. Briljirao je Jure Natek sa 8. Toliko je kod Großwallstadta postigao prvi strijelac Michael Spatz.

Rukometaši drugoplasiranog HSV-a nisu imali većih problema kod Lemga. Slavili su sa 36:28, a na poluvremenu su imali osam golova prednosti (13:21). Susret je obilježio Pascal Hens sa 10 golova. Dva manje postigao je Hans Lindberg. Kod Lemga je šest golova postigao Jens Bechtloff.


Rukometna Bundesliga, 12. kolo:

Bergischer - Füsche Berlin 29:32
Lemgo - HSV 28:36
Löwen - Hildesheim 39:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije