E i ovo da vidimo: Postigao ne jedan, već dva gola iz kornera u pola sata
Foto: Screenshot

Crtice iz nižih liga

E i ovo da vidimo: Postigao ne jedan, već dva gola iz kornera u pola sata

E. Ganibegović

Da se nekad vidi direktan gol iz kornera više nije ništa neobično, ali ono što dolazi iz Poljske zaista jeste. 

U subotu je Sparta  Katowice  pobijedila rezultatom 6:0 s Gornik Wojkowice, a gledatelji ovog susreta svjedočili su neobičnom događaju.

Unutar 30 minuta igrač domaćina dva puta je poslao loptu u gol nakon udarca iz kornera.

Kamil Betkowski, igrač Sparte, napravio je podvig koji je postao viralan na društvenim mrežama. Ovaj 28-godišnji igrač postigao je pogodak u osmoj minuti, kada je iskoristio pogrešku golmana  i pogodio mrežu izravno iz kornera.

U 38. minuti isti igrač je također izveo korner iz istog ugla terena i pogodio ponovo. Oba gola možete pogledati u videu ispod (od 1:02 i od 2:36).

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Jedan od golova u ovoj utakmici postigao je Tomasz Holota, dobro poznato ime u Poljskoj.

On je u prošlosti igrao za Poloniju iz Varšave, Slask Wroclaw i Pogon Szczecin, te odigrao 143 utakmice na najvišoj razini. Trenutno je zvijezda malog kluba iz Katovica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi