Dva gola Llorentea za tri boda Stare dame
Foto: EPA

Pobjeda Juventusa

Dva gola Llorentea za tri boda Stare dame

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u 32. kolu italijanske Serie A ekipu Livorna s 2:0...

Od samog početka Stara dama je krenula žestoko prema golu gostiju. Ipak, Livorno je imao prvu šansu, ali je udarac Emeghare odbranio Gianluigi Buffon. Stvarao je Juventus šanse pred golom gostiju. Pokušavali su na sve moguće načine stići do vodstva, no gosti su se odlično branili. 

Ipak, u 32. minuti je odbrana gostiju popustila. Tevez je uposlio Fernanda Llorentea, koji se sjajno oslobodio čuvara, te je pogodio za prednost Juventusa od 1:0.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži Livorna. Ovog puta asistent je Andrea Pirlo, a ponovo je strijelac Fernando Llorente za sigurno vodstvo od 2:0.

Imao je Juve do kraja prvog poluvremena još nekoliko odličnih pokušaja, ali se na odmor ipak otišli rezultatom 2:0.

Nastavak je ponovo donio bolju igru Juventusa. Držali su utakmicu pod kontrolom, a i gosti su znali često uputiti opasan šut prema Buffonu, koji je bio veoma oprezan na golu Stare dame. 

Juventus je mirno održavao stečenu prednost. Nisu dozvolili Livornu da se vrati u igru, pa je torinski tim slavio sigurnu pobjedu.

Serie A, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Livorno 2:0 (Llorente 32', 35')


Goal Llorente - Juventus 1-0 Livorno - 07-4-2014 by Alter-A
Goal Llorente - Juventus 2-0 Livorno - 07-4-2014 by Alter-A

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti