Dva gola Međuseljca i jedan Kolića za sedmu uzastopnu pobjedu Čelika
Mladi 18-godišnji napadač Zeničana nastavlja sa postizanjem golova u seniorskoj ekipi, a danas je bio junak u novoj pobjedi svoga tima, ovaj put na gostovanju u Sarajevu

Zeničani slavili na gostovanju kod Batona

Dva gola Međuseljca i jedan Kolića za sedmu uzastopnu pobjedu Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u okviru 23. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" gostovali na  Koševu, kod ekipe Batona, te su nakon preokreta slavili pobjedu rezultatom 1:3.

Zeničani su u ovaj duel ušli sa šest uzastopnih pobjeda, te su u Sarajevu željeli da nastave taj niz protiv veoma dobre ekipe Batona, koja je također u posljednjim utakmicama igrala dobro.

Nije dobro počelo za Zeničane, jer je nakon nespretne reakcije Amar Muslić postigao autogol i Baton je poveo 1:0. Uslijedili su napadi gostiju, a do gola crno-crveni, koji su danas kao i na svakoj utakmici imali podršku svojih navijača došli su u 30. minuti, a strijelac je mladi Ali Međuseljac. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:1.

U drugom poluvremenu Čelik je krenuo po novi gol i preokret rezultata u svoju korist, a to se desilo u 57. minuti, kada ponovo pogađa mladi Ali Međuseljac za 1:2 za Čelik.

Do kraja utakmice gosti su u 87. minuti postigli i treći gol, a strijelac za 1:3 bio je rezervista Besim Kolić. Konačni rezultat danas je bio 1:3 za Čelik koji je upisao i sedmu uzastopnu pobjedu (šest u prvenstvu i jednu u Kupu).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon 23. kola Čelik sada ima 45 bodova, te je na trećoj poziciji, dok ekipa Batona ima 31 osvojen bod, te zauzimaju mjesto u sredini tabele.

U narednom kolu Čelik će dočekati tim Rudara iz Breze, dok će Baton u goste timu Mošćanice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
Do bagro
7 0
Baco
Bas tako..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi