NK Čelik se oglasio o "slučaju Livaja", te obradovao navijače

Zeničani imaju zacrtani cilj

NK Čelik se oglasio o "slučaju Livaja", te obradovao navijače

S. Mlaćo
Postupak protiv NK Čelik je pred Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine pokrenuo i nekadašnji igrač ovog tima Ivan Livaja, koji je tražio isplatu duga od 28.425 KM nastalog raskidom ugovora iz jula 2019. godine.

Disciplinska komisija FS BiH donijela je odluku da Čelik mora isplatiti sredstva ovom fudbaleru, a rok za plaćanje je 12. maj.

Ako se do ovog roka ne ispune obaveze prema Ivanu Livaji zenički klub će biti suspendovan od odigravanja utakmica pod okriljem Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Sada su se oglasili iz zeničkog kluba te naveli da se zahvaljuju na strpljenju bivšeg igrača pri čekanju na isplatu potraživanja.

Naveli su da je slučaj Livaja ujedno i jedan od posljednjih klupskih dugovanja prema bivšim igračima i uposlenicima, što može radovati armiju navijača kluba koji se trenutno takmiči u Drugoj ligi Centar.

“U svrhu informiranja svojih članova, navijača, simpatizera, ali i šire zajednice, ovim saopštenjem se očitujemo o zvaničnim klupskim stavovima u vezu medijskih natpisa o dugovanju prema bivšem igraču Ivanu Livaji i potencijalnoj suspenziji za odigravanje utakmica.

Oglasi

Ovim putem rukovodstvo NK Čelik upućuje iskrenu zahvalnost bivšem igraču našeg kluba na dosadašnjem strpljenju pri čekanju na isplatu svojih potraživanja još od ljeta 2019. godine.

Kao što je javnosti poznato, jedini razlog zbog kojeg ovaj dug do sada nije izmiren je činjenica da Gradska uprava Grada Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem već 13 mjeseci krši sporazum o međusobnoj saradnji između Grada Zenica i NK Čelik Zenica zbog čega je naš klub do sada oštećen za iznos od gotovo 300.000 KM.

U protekih 20 mjeseci, NK Čelik je isplatio dugovanja prema preko 90 lica i na taj način potvrdio jasnu orijentaciju usmjerenu ka finansijskoj stabilnosti i deblokadi računa, a slučaj Ivan Livaja je ujedno i jedan od posljednjih klupskih dugovanja prema bivšim igračima, uposlenicima ili drugim klubovima zbog kojih prijeti suspenzija od odigravanja utakmica.

Klub će u narednom periodu u svrhu zaštite svojih interesa iskoristiti dostupne pravne mehanizme u ovom predmetu, ali će u svakom slučaju poštovati pravosnažne odluke zvaničnih tijela Nogometnog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Usprkos nečuvenim preprekama od strane Gradske uprave, NK Čelik je svakim danom i svakom isplatom dugovanja iz prethodnih perioda korak bliže potpunom oporavku. Zbog toga, još jednom pozivamo sve one koji vole ovaj klub da mu, u skladu sa svojim mogućnostima, konkretnim djelima pomognu u procesu stabilizacije i na taj način postanu dio najljepše priče u gradu – iskrene priče o spasu zeničkog simbola!“, stoji u objavi na nkcelik.ba.

Ivan Livaja je ukupno za Čelik odigrao 24 utakmice u sezoni 2018/2019, a ranije je nosio dres Viteza. Kratko je bio član Željezničara, a trenutno igra u njemačkom niželigašu Eintracht Landshut.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Ovo je jedan od zadnjih igraca koji su ostali za isplatu. Fudo fukaro jedna stidi se i ti i tvoji pijuni. Blokiras klub na sve nacine samo zbog svog ega i sto nisu pali pod tvoju kapu. Postavio si svoje ljude u KK Čelik i unistio si ga, sreca nasa pa smo vas sve izbaci iz NK Čelik. Momci se bore na sve nacine i bez ijedne marke od grada vracaju dugove i posluju dobro. Postao si i zvanicno najgori gradonacelnik Zenice, pa eto uspio si u zivotu, a i ove tvoje potrcke djeca nek ih se stide. Svakim danom Čelik je jaci i jaci u inat svima!
6 1
Brotherze
Fudo se trudi da unisti sve zenicko al nece moci
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi