Dva gola Messija za preokret i pobjedu Barcelone

Remi Celtica i Benfice

Dva gola Messija za preokret i pobjedu Barcelone

Ekipa Barcelone dočekala je večeras na svom Camp Nou ekipu moskovskog Spartaka u okviru grupne faze Lige prvaka. Barcelona je u ovaj duel ušla kao izaziti favorit te je na kraju tu ulogu uz dosta muke i opravdala. 

Katalonci su od samog starta nametnuli svoj ritam igre i prijetili su da probiju odbrambeni zid Moskovljana. Prošlo je samo desetak minuta susreta kada se povrijedio Pique. Štoper Barcelone i španske reprezentacije je morao napustiti teren, a umjesto njega je ušao Alex Song, tako da je Tito Vilanova na mjestima stopera ima dva veznjaka. 

 

Bilo kako bilo, na vodstvo se nije dugo čekalo, Mladi Tello koji se na iznenađenje mnogih našao u prvih 11 večeras pogodio je u 14. minuti sa ivice šesnaesterca. Asistirao mu je Xavi. I nakon tog gola, Barcelona je nastavila prijetiti, ali je Spartak ipak nenadano uspio da izjednači.

 

Emenike je prošao po desnoj strani te je uputio oštru loptu u sredinu, a Dani Alves je loptu nespretno poslao u sopstvenu mrežu. Do kraja poluvremena, Barcelona je pokušavala da vrati prednost, ali joj to nije uspijevalo.

 

U drugom poluvremenu, dobra igra na obje strane, a činilo se kako se Spartak oslobodio pritiska. Moskovljani su zaigrali opuštenije i stvorili su par dobrih prilika. Takva igra im se u 59. minuti i isplatila. Romulo je pogodio za 1:2 i šok navijača Barcelone. Asistent je bio McGeady. 

 

Samo par minuta kasnije, igru je napustio Dani Alves, a umjesto njega je ušao Alexis Sanchez. Ta promjena je očigledno prijala domaćima jer je su u 73. minuti uspjeli da se vrate u utakmicu golom Lionela Messija. Argentinca je povratnom pronašao večeras sjajni Tello. Bilo kako bilo, to nije bio kraj Messijevog performansa.

Argentinac je samo sedam minuta nakon svog prvog gola, postigao i drugi. Asistent mu je ovoga puta bio Alexis Sanchez.

 

Celtic - Benfica 0:0

 

Škotski Celtic je na svom Celtic Parku dočekao ekipu Benfice te je remizirao rezultatom 0:0.

U prvom poluvremenu obje ekipe su igrale otvoreno i imale su svoje prilike. Ipak nešto konkretnija je bila Benfica koja je prijetila uglavnom preko Rodriga, ali je golman domaćih, Forster uspijevao da otkloni sve opasnosti koje su prijetile njegovom golu.

 

U drugom poluvremenu prva je ponovo zaprijetila Benfica, ali ovaj put preko Aimara koji je uputio jedan dalekometni šut. Isti igrač je desetak minuta kasnije dobio i žuti karton zbog jednog grubog starta. Do kraja susreta, obje ekipe su prijetile, ali ni jedni ni drugi nisu uspijevali da dođu do pogotka koji bi značio osvajanje sva tri boda.

 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona -Spartak Moskva 3:2 (Tello 14, Alves 29, Romulo 59, Messi 73, 80,)


Celtic - Benfica 0:0











NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.