Dva gola Milićevića u derbiju protiv Anderlechta

Gent ipak poražen

Dva gola Milićevića u derbiju protiv Anderlechta

Bh. reprezentativac Danijel Milićević imao je svoju noć na utakmici protiv Anderlechta, u kojoj je njegov Gent ipak poražen sa 3:2.

Derbi se igrao u okviru 20. kola Jupiler lige, a u vodstvo je prvi stigao Gent i to golom Milićevića u 25. minuti. Samo četiri minute kasnije, Teodorczyk pogađa za 1:1, da bi u 37. Esiti dobio crveni karton i ostavio svoj tim s desetoricom na terenu.

Anderlecht je igrača više iskoristio u 56. minutu kada je Teodorczyk pogodio za 2:1, a onda je Chipciu u 74. zabio za 3:1.

Konačan rezultat utakmice postavio je Danijel Milićević, koji je u 87. minuti realizovao jedanaesterac. Naš fudbaler sada ima četiri gola u ovoj sezoni belgijskog prvenstva.

Anderlecht je treći na tabeli sa 38 bodova, a Gent sedmi sa 32 i u seriji je od četiri utakmice bez pobjede.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi