Dva gola Sadovića, jedan Muratovića

Austrijska Bundesliga, 23. kolo

Dva gola Sadovića, jedan Muratovića

Odigrane su četiri utakmice 23. kola austrijske Bundeslige, a naša dva internacionalca su pogađala protivničke mreže, Samir Muratović i Mirnel Sadović.

Sturm je u gostima remizirao sa bečkom Austrijom 2:2, a strijelac jednog gola bio je i naš Samir Muratović. Bh. internacionalac u 32. minuti goste je doveo u vodstvo od 1:0.

Marvin Weinberger, već početkom drugog dijela, tačnije u 47. minuti udvostručio je prednost Sturma. Do kraja utaimice domaći su uspjeli izjednačiti.

Prednost Sturma prvo je smanjio Florian Klein, 24-godišnji veznjak, u 73. minuti, da bi šest minuta kasnije Manuel Ortlechner donio bod svojoj ekipi. Na klupi Austrije presjedio je 22-godišnji defanzivac iz Jajca, Marin Leovac.

U golijadi na stadionu Stadt Linz, na utakmici između LASK-a i Wiener Neustadt, dva puta u strijelce se upisao i Mirnel Sadović. 26-godišnji bosanskohercegovački napadač u 26. minuti postigao je gol za Wiener Neustadt. Gosti su povećali prednost preko Alexandera Grunwalda u 33. minuti.

Do kraja prvog poluvremena LASK smanjuje vodstvo gostujuće ekipe. Strijelac u 35. minuti bio je Rene Aufhauser, kapiten ekipe. Da bi u drugom dijelu u 67. minuti isti igrač pogodio po drugi put i tako donio nadu domaćoj ekipi.

Da LASK ne dođe do bodova pobrinuo se naš Sadović. Sarajlija je po drugi put mrežu ekipe iz Linza pogodio u 81. minuti i tako donio velika tri boda.

Salzburg je golom Wallnera iz penala došao do gostujuće pobjede nad Kapfenbergom. Innsbruck i Ried su remizirali 2:2. Strijelci za goste bili su Schreter i Merino, a za domaće Guillem i Glasner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije